Kurzus

Az alapítvány által szervezett csoportos továbbképzések, kurzusok.
Szent Jeromos Kurzus + III. EURÓPAI SZENT ANDRÁS SZEMINÁRIUM
ferentzics 2018. 02. 06., k – 12:45

A Szent Jeromos kurzust és  szemináriumot Magyarországon, Pannonhalmán, a hegytetőn tartjuk 2017. augusztus 9. és 13. között. A programot az Iskola alapítója, a mexikói José H. Prado Flores fogja vezetni, előadótársa Ângela Chineze lesz Brazíliából. A kurzus címe: A Biblia értelmezése. Ez új kurzus a képzési programunk 3. lépcsőjéből – tehát mindannyiunknak meg kell ismernünk, hogy aztán tarthassuk, hogy beteljesíthessük küldetésünket: az evangelizátorképzést! 

Emmausz kurzus Szőregen -2017. február
ferentzics 2018. 02. 06., k – 12:23

Most fejeztük be az első Emmausz kurzust Szeged-Szőregen, Nagy Robi plébános barátunk szolgálati helyén. Az őszi Új élet kurzus után alakult közösség vett rajta részt, néhány vendéggel. Sajnos nem is tudtunk mindenkit fogadni, mert egyszerűen nem fértünk be a terembe. 

Ászáf kurzus - Szeged Felsőváros - 2017. április
ferentzics 2018. 02. 06., k – 12:16

A kurzus célja, hogy mindannyiunkban kialakuljon egy „dicsőítő szív”, amely szüntelenül magasztalni akarja az Urat. A kurzus szól mindazokhoz, akik vágynak az Úr szenvedélyesebb dicséretére, tehát nem csak a dicsőítésvezetőket, illetve a dicsőítésben szolgálóknak készült. Hisszük, hogy az a pár nap, amit Isten magasztalásában és imádásában töltünk el, személyes ébredést hoz. Ez a kezdete annak, hogy a Szentlélek sokakra kiárassza kegyelmét, és hatalommal megújítsa az Ő népét!

A kurzus témáiból:

Jézus kurzus Újszeged
ferentzics 2017. 04. 11., k – 11:47

Fotók az újszegedi Jézus kurzusról Ma ért véget az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánián tartott „Jézus a négy evangéliumban” című kurzusunk. A plébánia, ill. Thorday Attila atya meghívására érkeztünk ide, hogy a Biblia-csoport, ill. a egyházközösség tovább tagjai számára tartsuk meg éves nyári lelkigyakorlatként a kurzust. Nagy örömünkre szolgált a plébánia segítőkészsége, a résztvevők nyitottsága. Jézus sem tagadott meg bennünket: hűségesen velünk volt és cselekedett közöttünk, tanított bennünket, irgalmas volt hozzánk és megjelent közöttünk.

Szőregi Jézus kurzus
ferentzics 2017. 04. 11., k – 11:37

Jézus kurzus Szeged-Szőregen Az örök élethez Jézust kell megismerjük. Ez a „Jézus a négy evangéliumban” kurzus azoknak szól, akik már alapvetően ismerik Jézus örömhírét és szeretnék az ő személyét is részletesen megismerni. Mindannyiunknak van már valamilyen ismerete és tapasztalata róla, de van négy ember, akinek a tapasztalatát a Szentlélek kiemelte és mércévé tette, amelyek hitelesítik a saját tapasztalatunkat: ha olyannak ismerjük Jézust, mint amilyennek ők látták, akkor valóban ismerjük az örök életet. A kurzus tartalma Márk, Máté, Lukács és János evangéliuma.

Pál kurzus - Szőreg
ferentzics 2017. 04. 11., k – 11:32

Pál kurzus és misszió Szeged-Szőregen „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” • Mk 16,15 Akkoriban kb. 72 evangelizátora volt Jézusnak. Ki ma az evangélium hirdetője? Evangelizátor az, aki a mindennapjai során az ismerőseinek tetteivel és szavaival be tudja mutatni az evangéliumot – magát Jézust – és képes megtérésre vezetni őket. A Pál kurzuson megtanulod mit és hogyan szólj, amikor hirdetni lehet az örömhírt. Úgy nevezzük: kérügma, vagyis első hirdetés. De evangelizálni nem lehet iskolapadban megtanulni.

Új élet Krisztusban kurzus - Szőreg - 2016 január
ferentzics 2016. 12. 27., k – 18:31

Az Alapítványunk szegedi önkéntesei dr. Máder Balázs igazgatása alapján nagyon jól sikerült élet három napos kurzust tartottak a 28 lelkes részvevőnek, minden korosztályból. (16 - 76 éves kor.) A kurzust a helyi és a szegedi keresztény kisközösségek egységének és aktivitásának növelésére terveztük és be is váltotta a hozzá fűzött reményeinket.