1 % 2011-ben

1 % 2011-ben

Kérjük, személyi jövedelemadó bevallásakor gondoljon ránk, és adja meg alapítványunkat kedvezményezettként. Az alapítvány adószáma: 18464427-1-06.

Önadózók (számítógépen vagy papíron) és egyszerűsített (adóhatósági) adóbevallás esetén:
Töltse ki az adóbevallás EGYSZA jelű lapját! Írja be „A kedvezményezett adószáma” mezőbe alapítványunk adószámát: 18464427-1-06. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011. Küldje be az adóbevallását a kitöltött EGYSZA jelű lappal együtt! (Sem kettéválasztania, sem kisborítékba tennie nem kell az EGYSZA-lapot, mert az szerves része az adóbevallásnak. A rendelkező nyilatkozatot sem kell használnia.)
Munkáltató útján
Nyomtassa ki az itt letölthető dokumentumot, és vágja szét a jelölt helyeken! Tegyen egy kivágott lapocskát egy megfelelő postai borítékba. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, majd zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan! Adja le a borítékot a munkahelyén minél hamarabb (legkésőbb május 10-ig)!
Pótlás esetén
Ha már beküldte a rendelkező nyilatkozatot, és elfelejtett rendelkezni az 1%-ról, vagy a munkáltatónál nem volt rá mód vagy nem akarta leadni a borítékot: Nyomtassa ki az itt letölthető dokumentumot, és vágja szét a jelölt helyeken! Tegyen a borítékba egy nyilatkozatot! A borítékra írja rá saját adóazonosító jelét, zárja le a borítékot, és írja alá a ragasztáson átnyúlóan. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezése így, az adóbevallásától, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.
Írások